2 Temmuz 2015 Perşembe

Enerji Bakanlığı Stratejik Planı: İşçilere Ölüm!

Enerji Bakanlığı 2015-2019 "Stratejik Planını" yayınladı:

2019 yılında yerli kömürden elektrik üretimini yüzde 25’e çıkartılması hedefleniyormuş. Bugün bu pay %13. Yani dört yılda iki katına çıkacak.

Afyonkarahisar-Dinar, Eskişehir-Alpu, Konya Karapınar-Ayrancı, Tekirdağ-Çerkezköy ve İstanbul-Çatalca gibi kömür sahaları elektrik üreticisi grupların kullanımına sunulacak.

İyi güzel de, Soma'dan sonra işçilerin ve geniş kesimlerin baskısıyla yapılan düzenlemelerden sonra pek çok patron "biz bu koşullarda kar etmiyoruz" diyerek madenlerini kapattı.

Bu koşullarda bu üretim artışını nasıl gerçekleştireceksiniz?

Yoksa bu işi devlet mi üstlenecek?

Hayır, bu işi devlet üstlenmeyecek. Plana göre rödovans sistemi devam ediyor. Yani rezervler özel sektöre belli bir ücret karşılığında kiralanacak.

İşler özel sektöre bırakıldığına göre üretim koşulları da patronların işine gelecek şekilde düzenlenecek. Yani işçiler ölüm tehlikesi altında, en kötü koşullarda çalışacaklar.

İnsan sormadan edemiyor: Geçen hafta, Soma'da 10 işçi hakkında, gösteri yaparken "yolu kapattıkları" için 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan bu dava maden işçilerine karşı açılacak olan yeni bir savaşın ilk kurşunu mu?

İşçiye yer olmayan "stratejik plan"ı aşağıdan indirebilirsiniz.

http://www.enerji.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FStratejik+Plan%2FETKB+2015-2019+Stratejik+Plani.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder