13 Eylül 2015 Pazar

İşçi Sınıfının Gücü

Patron dergisi Capital'in Eylül 2015 sayısından yapacağımız aşağıdaki alıntılar işçi sınıfının potansiyel gücünü ve burjuvazinin bu potansiyel gerçekleştiği anda ne kadar zayıf ve çaresiz olduğunu gösteriyor.

Marx'ın dediği gibi "kapitalistleri iktidarda tutan sihir, işçiler arasındaki bölünmedir". Birleşen işçilerin üretimi durdurdukları anda burjuvaziyi ne hale sokabileceklerini patronların ağzından dinleyelim.

Yapılan araştırmanın adı: "Sektörlerin Yaşam Sınırı". Yazıda, bir şirketin ayakta kalması için ne kadar kapasiteyle üretim yapması gerektiği sektör sektör incelenmiş.

En büyük şirketlerin yöneticilerinin kendi ifadelerini aktaralım:

Beyaz eşya sektöründe bir firmanın "sağlıklı yaşamına" devam etmesi için kapasite kullanım oranının yüzde 80-85 olması gerekiyor.

Vestel CEO'su Turan Erdoğan:

"Kapasite kullanımının yüzde 85'in altına düşmemesine son derece dikkat ediyoruz. Bunun için üç vardiya çalışıyoruz."

Perihan İnci (İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı):

"Üretim şirketlerinin ayakta kalması için 3 vardiya sisyemi üzerinden minimum 2 vardiya çalışmaları lazım. Bunun yanında en az %60 makine kullanım oranına sahip olmak da önemli."

Akkuş Tekstil Başkan Yardımcısı Fasih Akkuş:

"Tekstildeki bir firmanın kapasite kullanım oranının yüzde 69-70'in altına düşmemesi gerekiyor. Bu oranını altına düşmesi hayayya kalmasını zorlaştırıyor ve tehlike sinyalleri çalmaya başlıyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder